Indianapolis, september 2014

Terwijl ik dit schrijf, ben ik 10 dagen in Indianapolis USA om iemand te leren over de Hippocrates leef- en eetwijze. Deze man heeft een aantal jaren geleden de diagnose prostaatkanker gekregen. Iets in hem zei destijds geen chemo of bestraling te laten doen maar zijn leef-en eetwijze aan te passen.
Hij volgde zijn gevoel en is uiteindelijk, net als ik, bij het Hippocrates Health Institute terecht gekomen. Hij is daar volledig voor gegaan en nu, jaren later, zijn zijn bloedwaardes helemaal in orde en de prostaatkanker is weg!
Ik heb veel respect voor deze man, want er is kracht nodig om zo’n beslissing te nemen en, om onder druk van artsen, reguliere behandelingen te weigeren.

In de drie keer dat ik bij Hippocrates ben geweest, heb ik veel van zulke verhalen gehoord en dit is een van de redenen dat ik mijn boek Rauw, naakt en gezond heb geschreven en dit verhaal hier nu ook deel.
Ik denk dat wij onderschatten hoe krachtig en mooi het lichaam in elkaar zit, als we maar op de juiste manier voor onszelf zorgen en de juiste tools aanreiken.

Verder vind ik het bijzonder hoe dingen kunnen lopen want toen wij elkaar vorige maand ontmoetten, was hij een weekje bij HHI “op herhaling”. Ik was daar voor de opleiding tot Health Educator.
We raakten aan de praat en ik vertelde hem dat ik een boek had geschreven. Na zijn levensverhaal gehoord te hebben, vertelde hij dat hij bezig is om een film te maken over HHI en liet mij toen een stuk zien. Ik hoop dat deze film z.s.m. de hele wereld over mag gaan, want dit zijn verhalen en kennis die gedeeld moeten worden!

Ik ben ontzettend dankbaar dat hij me gevraagd heeft hem verder te helpen en dat op deze manier onze verhalen en missies samenkomen. Laten we met z’n allen meer kennis met elkaar delen en de wonderlijke kracht van het lichaam inzetten.

Pin It on Pinterest