Wat je waarschijnlijk niet wist over je darmen

Toen ik in 2011 drie weken bij het Hippocrates health institute verbleef, leerden wij over het immense belang van de darmen. Ik had er nooit eerder bij stil gestaan hoeveel werk dit orgaan, dag in dag uit, voor ons moet verzetten. 

Als we regelmatig suikerrijke voeding zoals koekjes, gebak en snoep eten, maar ook kaas, wit-en tarwebrood, pasta en vlees dan hebben onze darmen het zwaar te verduren. Dit orgaan moet letterlijk keihard werken om alles te verteren, wat vaak niet lukt. Zeker als de tijd tussen onze maaltijden (of snacks tussendoor) kort is, krijgen onze darmen niet genoeg tijd om alles optimaal “op te ruimen”. Zo kan onverteerde voeding letterlijk gaan rotten, ontstaan er schadelijke bacteriën, plak in de darmen en goede voeding kan niet optimaal opgenomen worden. Als je jaren achter elkaar zo hebt gegeten en niet ingrijpt of je eet-en leefstijl veranderd, kun je langzaam in een vicieuze cirkel belanden. Klachten en ziektes kunnen ontstaan.

Het klonk allemaal zó logisch toen ik dit hoorde. Ik vond het jammer dat mijn dokter dit niet had gezegd, aangezien ik lange tijd last had van mijn darmen en niet goed naar het toilet ging. Trouwens… wist je dat dokter letterlijk leraar betekent?

Wist je dat:
– 80% van de mensen geen “goede” ontlasting heeft?
– hoofdpijn, vermoeidheid, infecties, spierpijn, allergieën, concentratieproblemen en nog veel klachten kunnen ontstaan door ongezonde darmen?
– darmexperts zeggen dat maar liefst 90% van de acute lichamelijke problemen gerelateerd zijn aan ongezonde darmen?
–  er artsen zijn die zeggen dat een ongezond darmstelsel zelfs  kan leiden tot darmkanker?
–  uw gehoor en uw zicht gerelateerd zijn aan uw darmen?
–  het geheugen gerelateerd is aan de darmen?
–  emoties in relatie staan tot uw darmen?
–  een klysma helpt bij het afvoeren van oude “rommel”  uit de darmen?
–  een klysma een goede detox voor het lichaam is?
–  depressieve gevoelens na een klysma weg kunnen zijn?
–  ik bij het Hippocrates health institute 21 dagen, twee maal per dag een klysma deed?

Meeste mensen kijken altijd een beetje benauwd als ik het woord klysma gebruik, maar wist je dat men dit heel vroeger al deed?
Door middel van een klysma kun je op een makkelijke manier oude rommel uit de darmen afvoeren.
Je kunt dit gewoon thuis doen. Het doet geen pijn en je hoeft alleen lauw gefilterd water of bronwater te gebruiken om al resultaat te boeken.

Vind je een klysma een beetje eng maar wil je wel iets doen om gezonde(re) darmen te krijgen? Er bestaat een 100% plantaardig voedingssupplement – HHI Internal Cleanser – die de darmen van binnenuit helpt te reinigen. Voor optimaal resultaat kun je voor beiden kiezen.

Op de site vind je diverse klysma-sets met informatie.
Met de klysmaset standaard heeft u de basisbenodigdheden in huis. De andere sets zijn uitgebreid op het gebied van hygiëne en gebruiksgemak. De meest uitgebreide set is de klysmaset optimaal. Deze is inclusief HHI Internal cleanser.

Wil je meer weten over natuurlijke gezondheid, voeding, het Hippocrates health institute en klysma’s? In mijn boek Rauw, naakt en gezond kun je er alles over lezen.

Extra tip:
Rauwe, plantaardige voeding bevat enzymen die onmisbaar zijn voor o.a. het spijsverteringsproces. Buiten de hoeveelheid vitamines en mineralen die verse rauwe groenten bevatten, is het daarom zeer aan te raden regelmatig een salade te eten, liefst elke dag als lunch!
Eet je regelmatig gekookt eten (waar de enzymen uit zijn), dan is het raadzaam extra enzymen in te nemen.

Als je een of meerdere van bovenstaande tips toepast, kun je grote stappen zetten naar een gezonde(re) darmstelsel en uiteindelijk een gezonder en kwalitatief beter leven. Probeer het eens en voel wat het met je doet?

Pin It on Pinterest