6 Hippocrates tips die ik nog dagelijks toepas

Jemig wat gaat de tijd snel!
Het is alweer 4 jaar geleden dat ik de opleiding tot Health Educator deed bij het Hippocrates Health Institute. Nadat ik eerder het 21 daagse lifechange program had gevolgd, was dit mijn beste beslissing ooit! Ik mocht (weer) 2 maanden lang genieten van alles wat dit langstbestaande gezondheids-instituut ter wereld te bieden heeft (en onbeperkt ‘s werelds gezondste voeding eten!) plus ik kreeg elke dag les van vooraanstaande artsen, leraren, inspirators en voedingsdeskundigen. Als je ook voor optimum health wilt gaan, is dit zeker een aanrader! (stuur een email naar info@suzannepoot.nl als je meer info wilt)

Hier deel ik graag 6 krachtige en zeer waardevolle inzichten die ik daar leerde, die ik nog elke dag toepas en die mijn kwaliteit van leven sterk verbeterd heeft.

6 waardevolle inzichten voor een goede gezondheid en optimale kwaliteit van leven ~ zowel lichamelijk als geestelijk ~

 

Algen

Algen zoals Chlorella (groene algen) en AFA – Aphanizomenon flos-aquae (blauw groene algen) waren een van de eerste levensvormen op aarde!
Ze bevatten letterlijk zon-energie, zuurstof, zitten bomvol mineralen, vitamines en zijn een goede bron van eiwitten. Ze dragen op krachtige wijze bij aan een goede darmflora (verderop meer over darmen) plus ze helpen o.a. straling af te voeren. Een krachtige, onmisbare voeding anno 2018!

Zelf neem ik elke dag LifeGive Chlorella tabletten in en AFA – Lifegive Body (blauw groene algen) die o.a. zeer effectief zijn voor de hersenen. De Life Give Body – AFA vind je hier

Tip:
Als je algen koopt, neem ze liever niet uit China. Deze zijn vaak vervuild met zwarte metalen.

 

Darmen en probiotica

Volgens vele darmspecialisten hebben zeer weinig mensen (3%-5%) een goede ontlasting en 100% gezonde darmen. Door het eten van o.a. suikers, gist, brood en vooral dierlijke proteïne (vlees en melkproducten) belasten en vermoeien we onze darmen, waardoor slechte bacteriën kunnen gaan woekeren met vele klachten en ziektes als gevolg. Een goede gezondheid begint bij de darmen!

Kies er daarom voor om goede plantaardige voeding te eten – hiermee verzorg en voed je de darmen optimaal waardoor dit zeer belangrijke orgaan beter kan gaan functioneren. Je geeft het letterlijk de kans om weer in balans te komen, door al die duizenden phytonutrienten, zuurstof, vezels en de pre- en probiotica.

Tip:
Eet elke dag rauwe zuurkool voor een gezonde(re) darmflora en/of neem eens een kuur extra probiotica.
Dit is zeker aan te raden als je ooit een keer een antibiotica kuur hebt gedaan wat zeer schadelijk is voor de darmflora en darmwand.

Doe ook eens een klysma. Hiermee maak je een begin om jouw darmen op te schonen.
Ben je op zoek naar een goede klysmaset? Deze vind je hier.

 

Beweeg

Beweeg minimaal een uur per dag. Ga heerlijk wandelen, fitnessen, zwemmen en bouw het liefst ook spiermassa op en onderhoud dit.
Vroeger waren de beroepen veel arbeidsintensiever dan nu waardoor we automatisch meer bewogen. Nu leven we veelal in een zittende “IPad cultuur” en moeten we vaak ons best doen om genoeg te bewegen. Maar goed en genoeg bewegen draagt op diepgaand niveau bij aan een betere gezondheid, zowel lichamelijk – op celniveau – als geestelijk!

Tip:
Ik raad zeker aan om trampoline te springen. Super gezond en veel fun tegelijkertijd en met een heerlijk uptempo muziekje erbij gaat het helemaal makkelijk en is het nog fijner!

 

Levenshouding

Een van het allerbelangrijkste voor onze gezondheid en kwaliteit van leven.
Tijdens mijn bezoeken aan het instituut leerde en ervaarde ik dat die mensen die een positieve levenshouding hadden en met hun mindset aan de gang gingen, veel meer baat hadden van de eet-en leefstijl toepassingen aldaar. Alles begint met hoe we denken, hoe we ons voelen en tevens wat we zeggen. Alles is energie!

Daarom deel ik graag mijn persoonlijke “6x power reminders”

  • Kies voor opbouwende, positieve gedachtes (hieronder meer…)
  • Lach veel. Zelfs een glimlach maakt al gezonder en blijder!
  • Vind jouw innerlijke rust
  • Oordeel niet (ook niet over jezelf)
  • Vergeef
  • Heb jezelf lief

Het belang hiervan is immens!
Als je blij en positief in het leven staat, fijne gedachten hebt (kies deze bewust!) en vertrouwen hebt, dan beïnvloed dit jouw hele lichaam en al je cellen!
Tevens zul je merken dat wanneer jouw levensinstelling positief is, je leven kwalitatief verbetert. Hoe jij je voelt, wat je denkt en wat je uitstraalt, trek je aan. Dit is de wet van de aantrekkingskracht en werkt te allen tijden. Wees je dus vooral bewust van je gedachtes, hier is letterlijk zoveel winst te behalen en een geweldig leerzame reis die je aangaat met jezelf.

Tip:
Schrijf gedurende een dag eens een paar keer op waar je aan denkt. Echt.. je krijgt op deze manier beter inzicht hoe je in het leven staat en kunt daar zelf verandering in brengen en aansturen waar nodig.

Note:
Natuurlijk gebeuren er dingen in ons leven die niet altijd positief zijn. Verdriet, boosheid etc. horen erbij. Ik heb geleerd en ervaren dat het ook belangrijk is om dit te uiten en niet vast te houden of weg te duwen.
Er is alleen wel een verschil tussen verdriet, boos zijn, dit uiten en verwerken EN onnodig blijven “hangen” in verdriet, boosheid, zelfmedelijden etc..
Als we eerlijk zijn kunnen we het verschil zelf voelen. Dit opmerken en eraan werken geeft veel kracht en verbetert je kwaliteit van leven (tot op celniveau).

 

Wees stil

Wanneer je stil bent, vind je jouw bron, jouw innerlijke rust en je passie. Dit kan voor van alles zijn, klein of groot – het maakt niet uit wat….
Passie geeft leven aan je leven!

Tip
Mediteren kan zeer goed werken. Dit kun je overal doen.
Heb je nog nooit gemediteerd? Begin dan bijvoorbeeld als je doucht. Dit is een perfecte plek om alleen te zijn en even rust te hebben.
Ga ontspannen staan met je benen een beetje uit elkaar. Laat je schouders zakken en je armen langs je lichaam hangen. Ga dan met je aandacht naar je buikademhaling. Volg alleen maar je ademhaling. Zodra je opmerkt dat je ergens aan denkt, ga dan weer rustig terug naar je ademhaling. Doe dit een paar minuten.
Zink heerlijk in je lichaam, voel de warme stralen over je lichaam en ervaar jouw innerlijke rust.
Als je opmerkt dat je toch vaak ergens aan denkt, onthoud dan: hoe vaker je dit doet, hoe beter je hierin wordt.
En pas op, dit kan zeer verslavend werken 😉

 

Kiemgroente

De kracht van groente en vooral kiemgroente is ontzettend groot! Moeder natuur is wonderlijk en krachtig.
De plantenwereld verzorgt en beschermt ons optimaal. Wist je dat kiemen maar liefst tot 30x meer voedingsstoffen bevatten dan gewone groenten en duizenden plantenstoffen bevatten die ons helpen gezond te blijven of weer te maken?

Tips:
Eet elke dag wat kiemgroente – heerlijk om als laatste een handje op je soep te doen of op een cracker met wat spread. Alfalfa en kiemmix smaken bijna overal bij 😉

 

Wil jij hier verder mee aan de slag?
Wil jij fitter worden, plantaardig eten en een betere kwaliteit van leven?

Ik heb een prachtig, waardevol en makkelijk te volgen online programma gemaakt waarin ik bergen kennis deel vanuit dit instituut, 100+ recepten, filmpjes en nog veel meer!

Lees hier alles over mijn online programma Master your health and happiness en wat het voor jou kan betekenen.

Lieve Suzanne,
Ik ben je enorm dankbaar voor dit online programma. In eerste instantie deed ik mee omdat ik gewicht kwijt wilde, maar ook vooral omdat ik zo vaak moe was. Er moest iets veranderen, ook omdat ik een emo-eter ben. Ik heb enorm veel geleerd, pas zoveel mogelijk toe en het heeft enorme impact. Niet alleen voel ik merkbaar verschil in de helderheid in mijn hoofd, maar mijn energielevel is ook enorm gestegen! Langzaam aan verlies ik ook wat kilo’s. Ik heb al een dag gehad dat ik super energie had die onbeschrijfelijk was. Nogmaals veel dank voor het delen van deze kennis en inspiratie. Ik hoop dat je veel mensen mag bereiken en ik ga hier zeker mee door!
Alice

Lees hier alles over mijn online programma
Master your health and happiness

 

 

Pin It on Pinterest