Gevulde Paprika’s

Gevulde paprika 

Ingrediënten

4 rode paprika’s
1 kopje geweekte zonnebloempitten
1 kopje geweekte walnoten
3 peen  (in stukjes)
1 middelmaat ui
¼ kopje dadels (pitloos – medjoul)
¼ kopje extra virgin olijfolie
1 biologische citroen uitgeperst
½ bosje verse basilicum
1 theelepel thijm
1 theelepel himalya zout
1 jalapeno peper
1 theelepel curcuma
½ theelepel cayennepoeder

25 gram Greenpeaz (gekiemde erwten)

Snij de bovenkant van de paprika’s en hol ze uit.

Doe de zonnebloempitten en de walnoten in een slowjuicer / foodprocessor en vermaal tot de massa een fijne paté is. Doe dit in een aparte schaal
Doe de peen in de foodprocessor/blender en maal tot het puree is
Doe de rest van de ingrediënten erbij en blender nog 1 a 2 minuten. (Schraap de puree wat eventueel aan de wanden is gaan zitten naar beneden) Voeg de puree bij de notenpaté en mix het goed door elkaar. Doe de mix in de paprika’s. Lekker met de zeer gezonde gekiemde erwten (greenpeaz)

Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest