Waarom detoxen noodzakelijk is geworden

We kunnen er niet meer omheen. Elke dag worden we blootgesteld aan chemische stoffen. Men spreekt wereldwijd van meer dan 80.000 chemische stoffen waarmee wij in aanraking komen.
Denk bijvoorbeeld aan verkeerde e-nummers in onze voeding, onnatuurlijke stoffen in de lucht, chemische stoffen en resten van medicijnen in ons kraanwater. Maar denk ook aan fluoride in tandpasta, onnatuurlijke stoffen in crèmes, deodorant, shampoo en kleding en ga zo maar door.

Industriële revolutie
Al deze stoffen zijn vanaf de industriële revolutie in onze maatschappij terecht gekomen. Men weet niet precies wat al deze stoffen op lange termijn in zowel de natuur als onze gezondheid teweegbrengen, maar is wel bekend dat veel van deze stoffen ons immuunsysteem aantasten en onze gezondheid niet ten goede komen. Sommige stoffen zijn al gerelateerd aan diverse ziektes. Neem bijvoorbeeld aan fluoride. Volgens onderzoek zou deze chemische stof ons zenuwstelsel aantasten.

Of aluminium in deodorant welke is gelinkt aan borstkanker. En wat te denken van kunstmatige (zoet)stoffen in onze voeding. Men is erachter gekomen dat deze onder andere hartkloppingen, hersenaandoedingen of kanker kunnen veroorzaken.

Feit
In de hele geschiedenis zijn we nog nooit op zo’n grote schaal blootgesteld aan chemische stoffen. Nu geloof ik dat ons lichaam best een stootje kan hebben. Ze is in staat onnatuurlijke stoffen af te voeren maar diverse artsen en gezondheidsexperts luiden toch echt al geruime tijd de noodklok.
Aan de ene kant zullen we weer terug moeten naar een natuurlijke manier van leven en eten en aan de andere kant zullen we ons lichaam moeten helpen bij het afvoeren van al deze belastende stoffen.

Organen die helpen bij het elimineren van giftige stoffen

Nieren
Lever
Longen
Lymfe
Huid
Darmen

Wil je jouw lichaam helpen? Activeer deze organen door middel van juiste voeding, beweging, goed water drinken en ontspanning.

8 zeer effectieve detoxtips

Detox tip 1
Drink elke ochtend lauw gefilterd water met verse biologische citroensap en een beetje gemalen cayennepeper

Detox tip 2
Wissel het douchen af tussen een paar seconden ijskoud en warm water, herhaal dit vijf maal en eindig met koud.

Detox tip 3
Eet alleen maar biologische plantaardige voeding. Op deze manier krijg je zo min mogelijk belastende stoffen binnen en zo help je jouw lichaam optimaal beschermen tegen invloeden van buitenaf

Detox tip 4
Neem elke dag chlorella in. Deze super gezonde alg helpt je lichaam bij het ontgiften.

Detox tip 5
Zorg dat je elke dag minimaal 1,5 tot 2 liter gefilterd water drinkt. Zorg voor een goed filtersysteem in huis, zodat je de schadelijke stoffen uit ons drinkwater niet binnenkrijgt. Kijk hier voor een goed waterfilter.

Detox tip 6
Beweeg iedere dag goed en liefst minimaal een uur. Trampoline springen is een geweldige manier om je lichaam te helpen bij het detoxen aangezien je lymfe hierdoor geactiveerd worden. Je vindt hier de trampoline waar ikzelf ook elke dag op spring. En het is nog leuk om te doen ook! 😉

Detox tip 7
Ga een paar keer per week (of elke dag) in de infrarood sauna. Hiermee help je jouw lichaam op celniveau te detoxen. Je vindt hier een van de beste therapeutische infrarood sauna’s ter wereld (staan ook bij het HHI)

Detox tip 8
Gebruik voor het douchen een zogenaamde drybrush en ontdoe je lichaam op deze manier van dode huidcellen, activeer je lymfe en je bloedsomloop. Dit is zeer effectief! Je vindt hier een drybrush.
Ervaar wat deze tips met je lichaam doet, maar ook vooral met je mind! Het kan best dat wanneer je deze tips toepast, je namelijk ook blijder gaat voelen en/of algemeen lekkerder in je vel komt te zitten, naast dat je al die chemische stoffen zoveel mogelijk af aan het voeren bent. Een win/win als je het mij vraagt!

Gezonde groet,
Suzanne

Pin It on Pinterest