Superfoods van Hollandse bodem

Deze week kon je bij de keuringsdienst van waarde de uitzending zien over superfoods. Superfoods worden sinds een aantal jaren van over de hele wereld naar Nederland geïmporteerd en kunnen onze gezondheid stuk voor stuk gezondheidsvoordelen bieden.
Het leuke vond ik dat tarwegrassap in beeld kwam. Zoals je misschien weet ben ik daar een grote fan van en drink ik het elke dag.
 Bij het Hippocrates health institute weten ze al sinds 1956 hoe krachtig en gezond dit groene sapje is. Je kunt er van alles over lezen in mijn boek Rauw, naakt en gezond.

Je kunt dit geweldig krachtige kiemplantje relatief makkelijk zelf kweken Om het gras te persen heb je wel een slowjuicer nodig.
Op de site vind je een aantal goede slowjuicers. Het grote voordeel van een slowjuicer is dat deze op een zeer laag toerental draait, er op deze manier geen verhitting plaatsvindt en je dus alle goede nutriënten behoudt.Maar met een slowjuicer kun je ook veel andere supergezonde sapjes (en andere gerechten maken) en denk dan vooral aan de “Superfoods van Hollandse bodem”.

Want laten we niet vergeten dat onze ouderwetse boerenkool, andijvie en bijvoorbeeld spinazie ook boordevol goede voedingsstoffen zitten. En als we hier sap van maken, is het nog makkelijker en sneller opneembaar in ons lichaam.
Dus juice eens wat boerenkool samen met een zoetzure appel en een halve citroen. Je zult zien hoe lekker het smaakt en hoeveel energie je ervan krijgt.

Tip: Kies biologische groente en fruit en drink het sap na het juicen zo snel mogelijk want hoe verser, hoe beter.Wist je trouwens dat boerenkool:
De botten versterkt
Helpt bij bloedarmoede
De tanden versterkt
Vecht tegen kanker
Helpt ontstekingen in het lichaam tegen te gaan (veel ziektes ontstaan door ontstekingen in lichaamscellen)
Helpt bij diabetes
En wist je dat er in Amerika – New York een restaurant is waar ze alleen maar gerechten en sappen maken met boerenkool? Het loopt er storm. Misschien een mooi idee voor NL?Ik wil er maar mee zeggen: je hoeft niet ver te zoeken om zogenaamde Superfoods te vinden. Alleen een ding, eet (of drink!) ze liefst rauw, dan blijven de enzymen in tact en de vitamines behouden.

Zoals de oude wijze Griekse arts vroeger al zei: ” Let food be thy medicine” 

 

Pin It on Pinterest