Rethink the Pink

Een keer per jaar is het borstkanker-bewustzijns maand bij Pink Ribbon. Ze willen ons bewuster maken over borstkanker en overal in het land worden acties gehouden en roze armbandjes verkocht. Ik zie vooral dat er veel angst aangewakkerd wordt bij mensen en daarom tevens veel geld uitgegeven wordt aan dit soort acties. Men speelt in op je geweten. In de kern komt het erop neer dat we met z’n allen geld geven, liefst zoveel mogelijk en dat lukt!

Maar wist je dat we zelf veel preventief kunnen doen en dit nagenoeg niet wordt genoemd? Ik las dat van elke euro maar Euro 0,05  naar voorlichting gaat en Euro 0,75 naar onderzoek (lees farmaceutische industrie). Waar gaat de rest van al dat geld dan heen? Ik vind dat we hier letterlijk in bedonderd worden

Onderzoeken die al gedaan zijn

Er is al veel onderzoek gedaan naar kanker en in diverse instituten en onderzoeken weet men al diverse oorzaken te noemen die hieraan gerelateerd zijn. Aangezien ik bij het Hippocrates Health Institute veel geleerd heb over (borst) kanker wil ik een paar dingen noemen.

Er zitten bijvoorbeeld schadelijke stoffen in onze kleding die borstkanker kunnen veroorzaken. Het is daarom het beste om bijvoorbeeld een bh te dragen van natuurlijk materiaal of helemaal geen bh te dragen omdat de kans groot is dat je lymfe afgekneld worden (zeker met een beugel-bh!) met alle gevolgen van dien voor onze oh zo gevoelige borsten!
Het is daarom ontzettend belangrijk om elke dag je borsten zachtjes te masseren (in mijn boek kun je hier meer over lezen)

Wist je dat er veel e-nummers in onze voeding zit wat kanker kan veroorzaken en vooral in de light producten! (ik begrijp trouwens echt niet dat al die giftige rommel nog verkocht mag worden!) Wil je meer weten over E-nummers? Schaf het boekje “Wat zit er in uw eten” aan.

En wist je dat aluminium in deodorant ook borstkanker kan veroorzaken? Koop een natuurlijke deo of maak dit zelf (op mijn site staat hoe je dit kunt maken)

Er zitten ook veel chemische stoffen in onze huidverzorgingsproducten en cosmetica wat gelinkt is naar (borst) kanker.

En…. een van de grootste kanker veroorzakers in het algemeen is het eten van dierlijke producten en zeker rood vlees! Wil je hier meer over weten? Dan zijn de boeken The China Study (in het Engels) en How not to die echte aanraders.

Wat ik hoop
Ik hoop dat de bedrijven die kanker-veroorzakende producten verkopen dit vanaf nu gaan vermelden (bij sigaretten kon het toch ook?!) of die rommel van de markt halen.
Laten het a.u.b. eens niet om geld en/of economie draaien maar om eerlijkheid en transparantie!

Eigen verantwoordelijkheid
Laten we zelf onze verantwoordelijkheid gaan nemen. Laten we daarom vooral kennis en informatie met elkaar delen zodat we zelf (preventief) betere lifestyle keuzes kunnen gaan maken. Op deze manier doen we écht wat tegen kanker!
‪#‎rethinkThePink‬

Pin It on Pinterest