Last van parasieten? Laat voeding uw medicijn zijn!

Eeuwenlang biedt Moeder Natuur de mensheid diverse medicijnen in de vorm van kruiden, specerijen en andere voeding. De artsen van vroeger bezaten deze kennis, gingen langs de huizen, vaak preventief om mensen te leren welk kruid men waarvoor in kon zetten. Helaas is deze kennis door de jaren heen “vergeten” geraakt en wordt dit niet vaak meer geleerd. Hoe mooi zou het zijn als we weer terug naar de bron zouden keren en voeding als basis medicijn in zouden zetten, al dan niet preventief?!

Heb je last van parasieten en wil jij met voeding aan de slag? Wellicht kunnen onderstaande tips je helpen want tijdens mijn verblijf bij het Hippocrates health institute werd veel verteld over de geneeskracht van het plantenrijk. Hieronder deel ik graag een 3-tal cadeautjes van moeder natuur die ons kunnen ondersteunen bij de eliminatie van parasieten, maar ook bij schimmels en bacteriën en die tevens ons algehele gezondheid een geweldige boost geven! Zoals Hippocrates ooit zei: Let food be thy medicine and medicine be thy food.

1. Thijm
Dit is één van de beste kruiden om het immuunsysteem te ondersteunen. Thijm-olie kan de groei van parasieten elimineren en is zelfs zo krachtig om parasieten in het darmkanaal te doden.

2. Knoflook
Een werkelijk prachtig, krachtig cadeau van moeder natuur wat breed ingezet kan worden om de gezondheid te ondersteunen. Virussen, schimmels, bacteriën en parasieten hebben een hekel aan knoflook. Of je nu parasieten hebt of niet? Ik raad sowieso aan om minimaal 2x per week rauwe biologische knoflook te eten en liefst geperst in de knoflookpers.

3. Oregano
Vooral oregano-olie bevat extreem veel antioxidanten en heeft een anti-parasitaire, antivirale, antibacteriële en anti-schimmel werking. Veel studies tonen de effectiviteit van oregano-olie op parasitaire infecties.

Tip:
Eet deze puur plantaardig, krachtige voeding regelmatig om jouw gezondheid te ondersteunen en om parasieten te lijf te gaan of te weren.

Gezonde groet,
Suzanne Poot

Auteur Rauw, naakt en gezond, spreker en health coach (vegan)

Bron: Hippocrates health educator lesmateriaal

Pin It on Pinterest