Kikkererwten Curry ~ Vegan
Dit gerecht is een van mijn favorieten en eet ik elke week!
Het heeft een heerlijk zachte kerrie, kokossmaak met een tintje kaas erin. Maar dan natuurlijk 100% puur en plantaardig. Een smaakvol gerecht voor jong en oud, boordevol voedingsstoffen en …. snel klaar!
3 tot 4 personen – bereidingstijd: max 30 minuten
Ingredienten
300-400 gram kikkererwten (gekookte in blik)
4 middelgrote uien
1 rode (punt)paprika
1 prei
400 ml. kokosmelk
300-400 gram kikkererwten (gekookt)
Olijfolie
Kokosbloesemsuiker
Tomato Frito
Edelgistvlokken
Kerriekruiden
Currymadras kruiden (merk: jonnie boer)
Rijst
Tips:
- Je vindt alle ingrediënten bij de normale supermarkten, alleen de edelgistvlokken niet altijd.
Deze vind je in de natuurwinkels zoals Estafette, Ekoplaza en online. - Kies liefst voor biologische producten.
Hoe maak ik dit gerecht?
2-3 eetlepels olijfolie – licht verwarmen in pan
Kort fruiten/bakken in koekepan of wokpan – op hoger vuur:
4 middelgrote uien gesneden
Dan op wat lager vuur meebakken:
1 prei fijn gesneden meebakken
1 rode paprika of puntpaprika fijn snijden en meebakken
TIP:
Ik bak alles niet te hard en niet te gaar (ongeveer 3-4 minuut op laag vuur) zodat het nog beetje hard blijft en vitamines behoudt.
Dan onderstaande ingredienten erdoorheen roeren:
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 grote eetlepel Kerriemix met kruiden (merk: Plus)
1 ½ grote eetlepel curry madras (merk: johnnie boer)
2 eetlepels tomato frito
Dan:
3-4 grote eetlepels edelgistvlokken erdoorheen roeren
(bestel edelgistvlokken hier)
Daarna:
1 blik kokosmelk (bij de plus – fairtrade groot blik 400 ml. ) erdoorheen roeren
Tip:
Ik heb andere merken geprobeerd maar ze hebben vaak een overheersende kokossmaak, daarom is deze Fairtrade mijn favoriet.
Als laatste:
300-450 gram kikkererwten (bio. van Bonduelle) erdoorheen roeren
Minimaal10 minuten op laag vuur laten pruttelen zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Serveer met gekookte rijst.
Tip:
Kies liefst donkere rijst of zilvervlies rijst, deze zijn een stuk gezonder en bevatten veel meer vezels. Kies daarom liever geen witte rijst.
Enjoy the plantbased goodness!
Lfs,