Blog vanuit Hippocrates – haal de apotheek in huis

Wat gaat de tijd snel. Terwijl ik dit schrijf ben ik al op de helft van mijn studie tot Health Educator en wat is het leerzaam! 
Net als in 2011 heb ik weer veel mensen ontmoet met diverse ziektes waaronder ook kanker. Ze hebben veel baat bij dit programma en deze manier van leven en velen van hen genezen. Maar het valt me ook op dat er ook veel mensen preventief zijn en dat men wil leren! 
Gisteren raakte ik tijdens het avondeten in gesprek met een 35 jarige arts uit Noorwegen. Hij vertelde dat hij vanaf nu zijn patiënten gaat vertellen over dit soort voeding en deze manier van leven. Hoe gaaf is dat? Een arts die letterlijk het “Let food be thy medicine” principe toe gaat passen. Ik heb het gevoel dat tijden aan het veranderen zijn..

Ik leer hier veel over de meest gezonde voeding op aarde. Maar ook over lifestyle, straling, stress en bijvoorbeeld mindset. Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op onze gezondheid, ziektes en dus onze kwaliteit van leven. Wat voeding betreft: wist je dat kiemgroenten tot maar liefst 30x meer nutriënten bevatten dan gewone groenten en dat bijvoorbeeld gekiemd broccolizaad wel 50 natuurlijke werkzame stoffen bevat en onder andere helpt vechten tegen:
– darmkanker
– prostaatkanker
– longkanker
– blaaskanker
– maagkanker

Wellicht kijk je de volgende keer in de supermarkt met hele ander ogen naar kiemgroenten?!
Lijkt het je leuk om zelf kiemgroente te kweken? Op de site vind je verschillende kiemsetjes en zaden, hiermee haal je dus letterlijk jouw eigen apotheek in huis!

Pin It on Pinterest