Greenjuice – waarom ik dit elke dag drink

Zoals je misschien weet ben ik al jaren groot fan van verse juices en vooral van de greenjuice!

Ofwel: groene sappen en dan vooral gemaakt van groente! Want wow…. wat zit daar een kracht in.
In groene bladgroenten zitten ontzettend veel voedingsstoffen, chlorofyl en duizenden plantenstoffen die ons helpen gezond te houden en zelfs weer gezond kunnen maken. En laat de meeste mensen nu niet genoeg groente (en/of fruit) eten om zichzelf optimaal te voeden?! Deze sappen bieden dus zeker uitkomst. Maar er is meer….

Deze greenjuices geven ons namelijk letterlijk energie, er zit geen suiker in, maar zit wel boordevol enzymen en omdat het sap is, is het makkelijk verteerbaar en snel opneembaar. Een echte aanrader dus.

Ikzelf drink ze sinds mijn eerste bezoek aan het Hippocrates health institute in 2011. Elke dag een groot glas verse slowjuicesap voelt altijd zo goed omdat het instant energie geeft (direct voelbaar), plus dat het optimaal voedt (tenzij je de juiste ingredienten gebruikt natuurlijk ūüėČ EN het maakt blij!

Want wist je dat al die plantenstoffen tevens bijdragen aan hoe we ons voelen?

Hoe energierijker en puur plantaardiger we eten en drinken, hoe energierijker en blijder we ons voelen. Plus dat we onszelf dus ook optimaal voeden met veel makkelijk opneembare voedingsstoffen.

Wil jij ook met deze krachtige sappen aan de slag?

Ik raad aan om een slowjuicer te gebruiken als je voor de beste kwaliteit sappen wilt gaan en je jezelf het beste gunt. Met een slowjuicer behoud je namelijk alle voedingsstoffen, energie en enzymen. Dit in tegenstelling tot een sapcentrifuge. Heb je alleen deze laatste? Gebruik deze dan wel, want alles is beter dan niets.
Ben je op zoek naar een goede slowjuicer? Kijk hier eens. En wil je advies? Mail me gerust.

Wat kun je beter niet doen?

Kies liefst voor (groene)groentesappen en liever niet (of niet te vaak) voor fruitsappen omdat je dan eigenlijk vloeibaar suiker binnen krijgt. Een klein beetje mixen kan gaan kwaad – denk aan een stukje citroen of een appel juicen met bladgroente, maar als je alleen fruit juiced mis je juist de vezels die de suikers langzaam doet opnemen in je lichaam.

Hieronder vind je een van mijn favoriete recepten.
Lekker, snel klaar en oh zo gezond voor je hele lichaam en geest.

Ingredienten
1 komkommer
2 stengels bleekselderij
1 handje spinazie/boerenkool of andere donkere bladgroente (optioneel, maar zou ik er zeker bij doen)
1 appel
1 cm gember

~ Hoe groener hoe beter!

Let op!
Kies liefst voor biologische ingredi√ęnten om zo min mogelijk (liefst geen!) bestrijdingsmiddelen binnen te krijgen. Of was je (blad)groente in water met natriumbicarbonaat (dit vind je hier).

TIP
Maak deze heerlijke greenjuice dagelijks voor jezelf en eventueel voor je dierbaren en ervaar zelf de kracht –¬†precies zoals moeder natuur het bedoeld heeft. Zoals Hippocrates ooit zei:¬†“Let food be thy medicine and medicine be thy food”

Kun je wel wat sap-inspiratie gebruiken?

Je kunt veel verschillende overheerlijke, voedingsrijke sappen maken.
In mijn sappen ebook vind je meer dan 40 recepten, tips, weetjes een een handig sterrensysteem.

Je kunt mijn sappen ebook  hier  voor Euro 12,- bestellen. 

Wil je voor gemak gaan?
Je kunt ook kiezen voor voorgeperste diepgevroren slowjuicesappen. Frecious  maakt heerlijke! Ideaal als je van gemak en snel houdt en ze leveren gewoon aan huis. Ga naar www.frecious.nl en met de code MYHH krijg je 15% korting!
(kies dus liefst voor veel groen!)

NB:
Wil je plantaardig eten maar weet je niet goed hoe? Wil je weten wat beter wel en wat liever niet en wil je jouw gezondheid zoveel mogelijk in eigen hand nemen?
Ik heb een uitgebreid, waardevol en leuk online programma gemaakt, waarin ik je in 8 weken meeneem in deze geheel plantaardige en natuurlijke leef-en eetstijl. Met liefde voor jezelf en moeder natuur.

Bekijk alle info op: www.suzannepoot.nl/myhh 

Pin It on Pinterest