7 kruiden die tegen ziektes vechten

Wat is de tijd toch voorbij gevlogen! Ik ben nu (oktober 2014) net terug uit USA en heb de opleiding tot Health Educator bij het Hippocrates Health Institute reeds afgerond en ontzettend veel geleerd. Ook heb ik weer veel mensen leren kennen, waaronder Yvonne.
Misschien hebben jullie er via social media iets van meegekregen, maar bij Yvonne is vijf jaar geleden kanker geconstateerd. Ze is nu veertig, heeft twee chemokuren ondergaan maar helaas is de kanker terug gekomen. Een paar maanden geleden is zij een inzamelingsactie begonnen om haar reis naar dit instituut te realiseren. Er zijn allerlei acties voor haar op touw gezet en het is gelukt. Wat is het toch geweldig dat mensen elkaar op deze manier willen helpen. Wil je meer weten over deze krachtige vrouw, bekijk dan hier haar website.

Bij het Hippocrates health insitute helpen ze om het immuunsysteem zo sterk mogelijk te krijgen zodat het lichaam optimaal kan vechten tegen de kankercellen en de kans krijgt om te helen. In het kort gebeurt dit door middel van deze leefstijl, eten van rauwe plantaardige voeding en diverse natuurlijke behandelingen.
Mindset is ook een groot onderdeel in dit uitgebreide programma en wat bereft Yvonne, se staat ontzettend positief in het leven en is ervan overtuigd dat dit gaat werken. Ik geloof er ook in, want ik heb in die drie keer dat ik er ben geweest veel mensen gesproken die genezen zijn van kanker of andere gezondheidsuitdagingen. Het kan dus echt!
Het valt me trouwens wel op dat er steeds meer mensen heen gaan die preventief willen leren hoe zo gezond mogelijk te leven.

Het lichaam zit prachtig in elkaar zit en alles is met elkaar verbonden. Niet alleen lichamelijk maar ook het geestelijke speelt een grote rol.
Het is daarom belangrijk om goed voor onszelf te zorgen zodat het lichaam optimaal kan functioneren. Dat is wat je leert en ervaart bij het Hippocrates Health Insitute.

Ik kan veel dingen opnoemen die niet goed voor onze gezondheid zijn, maar richt me liever op wat juist wel goed voor ons is!
In een les werden bijvoorbeeld kruiden & specerijen behandeld en de geweldige eigenschappen hiervan.
Vroeger zette men deze in als medicatie of liever nog: ter preventie (voordat de farmaceutische industrie hier geld in zag, deze niet konden patenteren en hier een synthetische industrie van maakte, leestip: 100 jaar medische leugens).

Veel kruiden en specerijen (en andere plantaardige voeding) zijn dus letterlijk een medicijn uit de natuur!
De Griekse arts Hippocrates, die rond 400 voor Christus leefde, was dus zo gek nog niet toen hij zei “Let food be thy medicine”

7 kruiden en specerijen die vechten tegen ziekten

1.  Gember  
2.  Oregano
3.  Kaneel
4.  Kurkuma
5.  Salie
6.  Rode Chili Peper
7.  Peterselie

Het is dus raadzaam om deze kruiden regelmatig aan je gerecht toe te voegen en ze smaken nog lekker ook 😉
De plantenwereld heeft ons ontzettend veel te bieden, maar helaas zijn we er zo ver vanaf komen te staan. Het zou toch eeuwig zonde zijn als deze kennis verloren gaat? Deel deze blog daarom gerust met anderen.

Met gezonde groet,
Suzanne

Pin It on Pinterest