6 tips om je kwaliteit van leven te verbeteren

Na jarenlang niet lekker in mijn vel gezeten te hebben ging ik op onderzoek uit. Na veel lezen en leren kwam ik uit bij het Hippocrates health institute waar ik tevens de opleiding tot Health Educator deed.
Dit was HET mooiste kado dat ik aan mezelf kon geven want ik was namelijk op zoek naar lessen in optimale gezondheid en ik wilde handvatten hoe ik dit in de praktijk toe kon passen. Het was een geweldige tijd, want niet alleen waande ik me 9 weken in het gezondheids-walhalla van de wereld (wat al ruim 60 jaar bestaat!), maar ook kreeg ik les van diverse artsen, de meest inspirerende leraren en voedingsdeskundigen en natuurlijk ook van Brian Clement en Anna Maria Clement zelf.

Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s-avonds laat alles leren en ervaren omtrent: “Let food be thy medicine” en hoe je je zo optimaal mogelijk kunt verzorgen. WOW wat voelde ik me goed! En wat is moeder natuur wonderlijk en krachtig.

Ik deel altijd graag wat ik daar heb geleerd en hoe ik het nu zelf toepas in mijn leven en vooral wat het voor baat kan hebben voor je gezondheid. Want ik weet nu EN heb zelf ervaren wat  voeding en leefstijl (en mindset) voor invloed heeft op onze gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk en wat het met onze kwaliteit van leven kan doen! Want daar gaat het denk ik in de basis om… Dat we een goede kwaliteit van leven hebben en zoveel mogelijk uit ons leven kunnen halen en lekker in ons vel zitten.

Daarom deel ik in deze blog 6 tips waarmee je jouw kwaliteit van leven kunt verhogen.
Ze zijn makkelijk, effectief en je kunt ze direct toepassen.

En wil je ook zoveel mogelijk kennis opdoen vanuit dit instituut? Wil je een krachtige basis leggen met deze manier van leven – geheel natuurlijk – en met plantaardige voeding, met als doel je gezondheid zoveel mogelijk in eigen hand te nemen en je fit en energierijk voelen? Doe dan mee met het online programma “Master your health and happiness”. Kijk hier voor alle info.

6 waardevolle tips voor een betere kwaliteit van leven

Algen

Algen zoals Chlorella en AFA waren de eerste levensvormen op deze planeet. Ze bevatten letterlijk zon-energie, zuurstof, zitten bomvol mineralen, vitamines en zijn een goede bron van eiwitten. Ze zijn daarom niet alleen een zeer waardevolle voedingsbron, maar ze helpen o.a. ook om zware metalen en straling af te voeren uit het lichaam en ondersteunen bij de opbouw van bloedcellen. Omdat we allemaal met straling, wifi etc te maken hebben, is dit iets wat ik zeker aanraad om in te nemen.
Je kunt kiezen voor Chlorella tabletten of een goede biologische Chlorella poeder door je sap of smoothie te doen.

Ook staat de blauw groene alg AFA (Aphanizomenon Flos-Aquae) er extra om bekend ons brein gezond te houden. Deze alg helpt je een blij gevoel te geven en kan zorgen voor een betere focus. Ik ben zelf groot fan van AFA. Deze vind je hier.
(P.s.: Ik wissel ze af en soms neem ik ze beide in)

Darmen en pro-biotica

Volgens veel darmspecialisten hebben weinig mensen een goede ontlasting en gezonde darmen en laat dit nu veel problemen veroorzaken…. zowel lichamelijk als geestelijk!Door het eten van o.a. suikers, gist, gluten, brood en vooral dierlijke proteïne (vlees en melkproducten), maar ook door alcohol, belasten en vermoeien we onze darmen waardoor slechte bacteriën kunnen gaan woekeren met eventueel diverse klachten of ziektes als gevolg.

Een goede gezondheid begint bij de darmen ~ 

Als je last van slechte ontlasting hebt – o.a. te dun, te dik of niet minimaal elke dag naar het toilet gaat, is het verstandig om je voeding onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen. Ook ben ik een groot fan van klysma’s. Ben je op zoek naar een goede klysmaset? Deze vind je hier.

Door in ieder geval meer rauw plantaardige voeding te eten en goed (gefilterd) water te drinken, verzorg en voedt je je darmen al beter, waardoor dit zeer belangrijke orgaan beter kan gaan functioneren. Eet je nog niet veel rauw plantaardige voeding, bouw dit dan langzaam op. Je lichaam en je darmen hebben soms tijd nodig om eraan te wennen (geldt niet voor iedereen trouwens) Voel vooral wat goed voelt.
En wil je hier echt mee aan de slag? Doe dan mee met het krachtige online programma: “Master your health and happiness” (kijk hier voor info)

Tip: eet elke dag rauwe zuurkool voor een gezonde(re) darmflora en/of slik probiotica. Dit raad ik zeker aan als je ooit een keer een antibiotica kuur hebt gedaan wat echt schadelijk is voor de darmflora en darmwand.

Beweging

We leven in een “Ipad tijdperk” en veel mensen bewegen niet genoeg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me er soms ook toe moet zetten hoor 😉 maar ik spring bijna elke dag 10 minuten op de trampoline en de laatste tijd jog ik elke dag minimaal 15-30 minuten in het bos. De zuurstof en het bewegen, maar ook de rust en de natuur, doen mij zo goed!

Persoonlijke tip.
Doe vooral iets wat je echt leuk vindt want dan hou je het vol. Dus hou je van wandelen…. ga dan vooral lekker elke dag een groot blok om en geniet ervan. Plezier hebben in de dingen die je doet is net zo belangrijk!

Onderzoeken vertellen ons wel dat we eigenlijk minimaal 45-60 minuten per dag beweging nodig hebben of liever nog regelmatig gedurende de dag bewegen. En het beste is om spiermassa op te bouwen en onderhouden. Krachttraining zou dus geweldig zijn!
Vroeger waren de beroepen veel arbeidsintensiever waardoor we automatisch meer bewogen en tilden. Nu moeten we vaak ons best doen om genoeg te bewegen en daarom hebben ze destijds de sportschool bedacht 😉

Mindset

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat de manier waarop wij denken (en wat we dus denken) grote invloed heeft op onze gezondheid.

Als je blij en positief in het leven staat, fijne gedachten hebt en vertrouwen hebt, dan beïnvloed dit jouw hele lichaam en al je cellen. Tevens zul je merken als je levensinstelling positief is, je leven kwalitatief ook verbetert. Hoe je je voelt en wat je uitstraalt, trek je aan. Alles is energie!

~ Heb vertrouwen ~  (Glim)Lach  ~  Oordeel niet  ~  Vergeef  &  Wees blij met jezelf! ~

Stilte

Ben je een bezige bij? Heb je een strakke, druk geplande agenda? Heb je weleens het gevoel dat je jezelf voorbij loopt? Probeer dan eens bewust stil te staan en in het moment te zijn.
Dus ga even rustig, ontspannen op de bank zitten of op bed liggen. Doe je ogen dicht en denk even nergens aan. Ga met je aandacht naar je ademhaling. Als er gedachtes in je hoofd opkomen, denk dan niet verder, oordeel niet maar ga direct weer met je aandacht naar je ademhaling. Adem rustig op je eigen tempo door en luister alleen maar naar de stilte….

Kies ervoor om dit elke dag even te doen en voel wat het met je doet. Laat me eens weten wat jij ervaart als je dit doet. Ik ben benieuwd!

~ In de stilte vind je jouw bron, je basis en jouw passie. Passie is de brandstof van het leven ~ 

Sappen 

Veel mensen eten te weinig groente. Door sappen te drinken voedt je je niet alleen optimaal, maar ook makkelijk en snel! En het is snel opneembaar. Daarom raad ik je aan om elke dag minimaal een groot glas groente-en/of fruitsap te drinken. Liefst met veel groente en niet teveel fruit. Gebruik hiervoor liefst een slowjuicer want dan behoud je de meeste voedingsstoffen.

~ Boost your health – Juice for Life ~

Wil jij hier ook mee beginnen maar heb je nog geen slowjuicer?
Dan is deze Matstone actie  een aanrader.
Let op! Je krijgt nu gratis mijn sappen ebook met 40+ recepten kado zodat je direct aan de slag kunt.

 
*********************

September start mijn online programma “Master your Health and Happiness” weer

De vorige groep met ruim 100 mensen is klaar en er zijn al zulke mooie resultaten geboekt.
De reactie die ik het meeste terug heb gekregen is dat mensen zich fitter voelen, energierijker en een paar konden zelfs medicatie verminderen (wel na overleg met hun arts). WOW!

Gemiddeld gaf de groep mijn online programma het cijfer: 8,8 

Wil jij ook je gezondheid meer in eigen hand nemen, kennis opdoen vanuit HHI en jezelf fitter voelen? Doe dan mee. Ik neem je in 8 weken mee in ‘s werelds meest natuurlijke, krachtige, energie-gevende en plantaardige leefstijl op aarde. Het is helemaal online en je kunt het in je eigen tempo volgen. Lees er hier alles over! 

~Lets share the health and happiness and change our world~

Warme groet,

Pin It on Pinterest