Rucola Smoothy recept (verrassend lekker!)

Achter dit recept zit een verhaal… want deze smoothy is namelijk spontaan ontstaan met een paar ingrediënten die ik nog had…en ik moet zeggen, het lijkt wel of het zo moet zijn, want het is een van mijn lekkerste smoothie recepten ever geworden EN boordevol nutriënten en energie!

Ik wilde rucola erin verwerken omdat dit vers en biologisch in de koelkast op mij lag te wachten EN omdat dit zo ontzettend goed voor me is! (check hier mijn blog over rucola)
EN ik wilde mijn vers gekweekte broccolikiemen erin verwerken want zoals je misschien weet ben ik groot fan van kiemen en deze zit boordevol sulforafaan en is o.a. goed voor mijn bloed en helpt mijn lever te reinigen.
(oh… wat is moeder natuur toch wonderlijk en krachtig! <3 )

Maar uit ervaring weet ik dat deze ingrediënten samen niet zo smaakvol zijn (vind ik).
Wat blijkt: met banaan en havermelk wordt deze mix ineens verrassend lekker!

Probeer hem zelf ook eens en ik ben benieuwd naar jouw smaak-ervaring 😉 en hoe gaaf want ~Let food be thy medicine~is op deze smoothie zeker van toepassing!

Ingrediënten
1 handje rucola (bio)
1 handje broccolikiemen
Halve rijpe banaan
1 glas havermelk (merk provamel)

Mix alle ingrediënten kort! in de hogesnelheidsblender et voilà! (niet te lang blenden anders wordt hij te bitter)

Enjoy the plant based goodness!  It’s energetic, organic & life-giving.

NIEUW! 8 weeks Online programma “Master your health and happiness” start mei. Bekijk hier alle info.

Pin It on Pinterest