Romige spinazie recept

Spinazie….. wie houdt er niet van?
Alhoewel de meeste mensen deze krachtige bron van voedingsstoffen koken, is het zeker aan te raden om dit regelmatig lekker vers en rauw te eten, want dan behoud je alle vitamines, mineralen, enzymen en energie… en dat merk je! 

Spinazie is een geweldige bron van o.a. calcium (120 mg.) , magnesium (70 mg), B11 – foliumzuur (130ug). Tevens zit er o.a. veel vitamine K en E in.
Daarnaast bevat deze krachtige bladgroente o.a. de stoffen luteine en zeaxanthine die erom bekend staan goed te zijn voor de ogen. En wist je dat er tevens ijzer en eiwit in spinazie zit? 

Probeer daarom vooral dit lekkere, makkelijke recept eens.
Het is binnen een paar minuten klaar, zit bomvol krachtige nutriënten, enzymen en energie wat jou letterlijk energie geeft! 

Recept – Romige spinazie

Ingrediënten 
3 handen spinazie
1 kleine ui (gesneden)

Ingrediënten voor dressing
½ kop pijnboompitten
1 teentje knoflook
¾ theelepel kelp (bestel hier)
1/8 theelepel nootmuskaat
½ kop water
1 eetlepel verse citroensap (naar smaak toevoegen)
1/8 theelepel vloeibare stevia (bestel hier)
(of andere zoetmaker naar smaak toevoegen)

Hoe maak ik deze salade?
Mix de spinazie met de ui in een kom.
Blend de overige ingrediënten en voeg de citroensap en stevia naar smaak toe

Mix de dressing en de spinazie goed door elkaar heen. Serveer koud.

Let op: er zit wel nitraat en oxaalzuur in spinazie. In principe kan dit geen kwaad, tenzij je er heul veel van binnen krijgt. Eet dit heerlijke recept dus ook met kilo’s tegelijk 😉 en varieer vooral regelmatig met verse andere groente om de diversiteit en de kracht van de natuur optimaal te benutten.

~Enjoy the plant based goodness!~

Wil je meer plantaardig eten en je gezondheid zoveel mogelijk in eigen hand nemen?
Kijk ook op www.suzannepoot.nl of www.rauwnaaktengezond.nl  

~NIEUW~
Online programma: Master your health and happiness (kijk hier)

Pin It on Pinterest