Ontgifting – gastblog

Dank Suzanne, voor je heerlijke eerlijke boek, ik heb het in één adem uitgelezen, zo inspirerend.

Naar aanleiding van een gesprekje dat wij hadden, vroeg je me of ik een blog wilde schrijven. Wow, nog nooit gedaan, maar dit is mijn poging:

Ik ben gespecialiseerd in verbinding …verbinding tussen onze orgaansystemen, verbinding tussen onze emoties en het fysieke, verbinding tussen onze cellen…eigenlijk zou ik daar moeten beginnen, bij die cellen. ik werk namelijk met biophotonen. Levenslichtdeeltjes in de letterlijke vertaling.. En naar mijn mening is dit de taal waarmee onze cellen met elkaar communiceren…10.000en impulsen per seconde. Er wordt wat afgekletst tussen alle levende cellen.

Sinds Descartes “ik denk dus ik ben” zijn we uit elkaar gevallen in delen en is met name het denken losgemaakt van het voelen, en beiden los van ons lichaam. Een volledig kunstmatige scheiding . En de gevolgen zijn helaas nogal dramatisch. We beseffen niet half hoe ons denken nu vanuit deze impliciete aanname functioneert. Hoe vaak ik niet de vraag krijg: is de oorzaak nou psychisch of fysiek? Deze vraag veronderstelt al een verschil, dat er niet is: het IS allebei en tegelijk en niet van elkaar te scheiden. Wij zijn heus één!

Ik ben net zo enthousiast over het instituut Hippocrates als Suzanne, laat ik dat voorop stellen. En ik heb helaas nog niet de kans gehad daar een tijdje te mogen verblijven, ik zou dolgraag willen. Dus als het vervolg overkomt als kritiek, dat is niet zo bedoelt, verre van. Ik heb echter wel geobserveerd bij een aantal van mijn klanten die daar waren geweest, dat ze vastliepen op het ongiftingsproces: fysiek EN emotioneel/psychisch., na terugkomst.

Iedereen die wel eens heeft gevast of zelf over is gegaan op een veel gezondere leefstijl zoals door Hippocrates en ook Suzanne wordt voorgesteld, heeft gemerkt dat dit ALTIJD gepaard gaat met een emotioneel labiele tijd. Heftige levendige dromen, emotionele uitbarstingen, iedereen die wel eens heeft gesapvast kan ervan vertellen. Er is ook niet voor niets begeleiding door een psycholoog op Hippocrates. Dat komt omdat je niet maar op één vlak tegelijk kan ontgiften, vanwege die totale verbinding, die eenheid, van wie wij zijn. Emotioneel ontgiften is net zo “fysiek” als lichamelijk ontgiften. En als het op een van beide vlakken blokkeert, dan blokkeert het op beide vlakken. Ik zie dat mensen bij een te snelle overgang naar een gezond leven soms op de nierfunctie, het fysieke ontgiften, ook kunnen vastlopen.

Realiseer je dat het ontgiftingsproces gepaard gaat met ongemak, soms zelfs veel ongemak, en dat het voor sommige mensen echt een kwestie is van doorzettingsvermogen. Suzanne heeft daar ook voorbeelden van in haar boek staan. Ik heb dat persoonlijk ook ervaren, en ik heb een paar clienten gezien, die na een verblijf bij Hippocrates met behoorlijke ontgiftingsproblemen kampten. Het is ook niet niks als je in één keer stopt met het innemen van veel gifstoffen.. Want als je “cold-turkey” gaat, of soms zelfs al alleen door te stoppen met een paar belangrijke gifbronnen, kan het toch al te zwaar belaste lijf het zelf soms niet meer opruimen. Mijn advies is om je daar bewust van te zijn , wees begripvol naar jezelf, je lichaam, je emotionele kant. En vraag op tijd om ondersteuning, als je merkt dat je vastloopt. Het is niet voor niets dat er vele verschillende disciplines van hulpverlening rondlopen op Hippocrates, omdat zij dit ook weten. Dat het echt heel stoer is om “om te gaan” kwa levensstijl, en dat je daar best wat hulp bij mag krijgen. Voor sommigen is een wekelijks saunabezoek en wat nierondersteuning in de vorm van thee of homeopathie al voldoende, anderen hebben wellicht tijdelijk wat meer hulp nodig, Zoek een (ervarings)deskundige, als je twijfelt of je verschijnselen normaal zijn. Vind een huisarts die kennis heeft van dit soort processen, die niet afwijzend staat tegenover een andere, gezondere leefstijl, en die niet gelijk met chemische pillen komt, als er nog andere mogelijkheden zijn. En als het niet je huisarts is, vind dan iemand anders die je hierbij kan helpen. Er zijn vele disciplines die nuttig kunnen zijn: de invalshoek van de homeopathie, of bioresonantie, of orthomoleculair ondersteuning, biophotonen…en nog veel meer, kies een hulpverlener en invalshoek die bij jou past, zodat je niet alleen aan het zwemmen bent. Maar geef niet op, want het is zeker al die moeite waard, want JIJ bent al die moeite waard. Er is licht aan de andere kant van de ontgiftingstunnel, VEEL licht!

Sophie Wassenberg
Biophotonen/bioresonantie/EFT therapeute
Heemstede/Amsterdam
0653530806

 

Pin It on Pinterest