China Study veranderde mijn leven

Heb jij ook weleens een boek gelezen waar je van hebt geleerd, waar je herkenning in vond of waardoor je zo ontzettend geïnspireerd raakte? De afgelopen jaren heb ik diverse boeken gelezen waarvan een aantal titels letterlijk in mijn heugen staan gegrift. Een daar is de China Study van T. Colin Campbell er een van.

Het gaat over het langstdurende onderzoek dat ooit is gedaan onder verschillende bevolkingsgroepen omtrent voeding gerelateerd aan ziektes. Een echte aanrader want wat een kennis en wat een feiten deelt deze man! Het is zo’n boek waarbij je van de ene verbazing in de andere valt en denkt: dit moet iedereen weten!
Toen ik het las vroeg ik me telkens af waarom ik hier niet eerder over had gehoord en waarom deze kennis niet in de reguliere media wordt gedeeld. Helaas kwam ik telkens weer uit op dezelfde conclusie, namelijk: belangen, economie en dus… geld! Of misschien wel onwetendheid, who knows?  

Gelukkig maken veel mensen gebruik van de “sociale media” of halen ze informatie van internet. Ik zit er ook graag op. Op deze manier kan ik delen wat ik te weten ben gekomen en tegelijkertijd leren van anderen die op hun beurt ook weer iets gelezen of ervaren hebben waarvan ze denken: dit moet iedereen weten! Volgens mij leven we in een mooie tijd leven waarin we een mega spurt maken qua ervaringen en kennis die naar buiten komen, als we maar blijven lezen en delen!

Hou je niet zo van lezen maar ben je wel geïnteresseerd in The China Study? Kijk dan de film Forks over Knives. Bekijk hier alvast de filmtrailer

Pin It on Pinterest