15 weetjes over kanker

Een keer per jaar is het borstkankermaand bij Pink Ribbon. Pink Ribbon wil ons bewust maken, want volgens hun krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Wat een schrikbarend cijfer he? En volgens het CBS krijgt maar liefst 1 op de 4 mensen in Nederland kanker wat deze nare ziekte nu doodsoorzaak nummer 1 maakt. Ik vind het ontzettend naar dat zoveel mensen hiermee geconfronteerd worden.
Nu houden we jarenlang allerlei acties, we kopen roze armbandjes en zamelen geld in. We blijven geld geven aan onderzoeken en veelal gaat dit geld naar de farmaceutische industrie. Wist je trouwens dat deze industrie een van de winstgevende industrie ter wereld is?

Nu vraag ik me af waarom er na al die jaren niet meer wordt verteld wat allemaal kanker veroorzaakt? Daar is namelijk al veel over bekend! We weten inmiddels dat er e-nummers in ons voedsel zitten die kanker en andere ziektes kunnen veroorzaken waarvan ik überhaupt niet begrijp dat het nog wordt verkocht. Dierlijke voeding is ook gelinkt aan kanker en wat te denken van eieren. Waarom wordt hier niet meer mee gedaan? Tijdens mijn verblijf bij het Hippocrates health institute leerde ik veel over ziektes en gezondheid en een heel andere kijk erop.

15 Hippocrates weetjes over kanker

Wist je dat:

1. Koemelk, en voornamelijk het eiwit caseïne, gelinkt is aan kanker? Leestip: The China Study

2. Het drinken van alcohol de kans op borstkanker met 30% verhoogd?

3. Kleding en bh’s gemaakt van synthetische stoffen de kans op kanker verhoogd?

4. Vlees en dierlijke proteïne de kans op kanker verhoogd en vooral op prostaat- en darmkanker?

5. Genetisch gemanipuleerd voedsel is getest op muizen en er diverse kwaadaardige tumoren ontstonden?

6. Electrostress en wifi onze bloedcellen aantasten en er een link is naar vormen van kanker waaronder leukemie?

7. Chemische stoffen in onze cosmetica en zonnebrandcreme huidkanker kunnen veroorzaken?

8. Kankercellen smullen (lees groeien) van elke vorm van suiker?

9. Beugelbh’s borstkanker kan veroorzaken?

10. Tarwegrassap bij Hippocrates al meer dan 60 jaar een groot onderdeel is van het programma en ingezet wordt bij kanker?

11. Kiemgroente duizenden phytonutriënten bevatten die ons beschermen tegen- en helpen bij het vernietigen van kankercellen?

12. Rauw plantaardig voedsel het lichaam alle stoffen biedt die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren, te beschermen en verkeerde cellen helpt te elimineren?

13. Verse groentesappen een aanrader is in tijden van ziektes/kanker maar ook preventief ingezet wordt?

14. Het beter is om geen fruit te eten als je kanker als gezondheidsuitdaging hebt omdat hier suiker in zit?

15. Kankercellen niet van verse broccolikiemen (en de stof sulforafaan) houden en hier 700 studies naar zijn gedaan?

Bron: Hippocrates health institute

Wellicht kunnen we in de toekomst gezondheidsuitdagingen zoals kanker anders bekijken, meer voor een Holistische manier gaan en meer kiezen voor de “beter voorkomen dan genezen” methode? Ik denk dat we dan pas echt vooruitgang gaan boeken. De keuze is aan ons!

Pin It on Pinterest