R in de maand – 5 do’s & don’ts

De “r” zit weer in de maand. Veel mensen kampen met verkoudheid of voelen zich niet fit. Wat kunnen we hier zelf aan doen? We kunnen dit allereerst van twee kanten benaderen, namelijk: wat kan ik beter laten en wat kan ik juist doen om mijn immuunsysteem te verbeteren, want dat is uiteindelijk wat we willen! Witte bloedlichaampjes, die als een soort legertjes werken, zijn constant in de weer om te vechten tegen “schadelijke infiltreerders” en hebben hulp nodig om op en top te kunnen functioneren. Maar er zijn dus ook factoren en voeding die dit proces juist nadelig beïnvloeden en/of ons lichaam extra belasten. Hieronder een paar do’s and don’ts om dit ingenieuze proces een handje te helpen.

5 Don’ts 

1. Suiker
Suiker is een van de grootste boosdoeners voor je gezondheid en het immuunsysteem. Het onttrekt ontzettend veel mineralen uit het lichaam die we juist hard nodig hebben. Veel ziektes en virussen voeden we daarnaast nog eens extra door suikerconsumptie. Helaas zit er in veel producten verkeerd/geraffineerd suiker dus wees daar alert op. Let op: alcohol, brood en pasta zijn indirect ook suiker. Wil je toch iets zoets eten? Rijp fruit en goede stevia zijn goede/gezonde suikerbronnen.

2. Dierlijke melk en vleesproducten
Vermijdt dit zoveel als je kunt. Deze voeding maakt ons lichaam ontzettend zuur en kunnen we daarnaast niet goed verteren met alle klachten en gevolgen van dien. Weetje: indien je oorpijn hebt, kan dit komen door consumptie van dierlijke melkproducten. Als je hiermee stopt, kun je al snel resultaat boeken.

3. Gluten en tarweproducten
Dit soort producten creëren en bevorderen niet alleen ontstekingen en darmproblemen, het is ook ontzettend zwaar voor ons lichaam om te verteren en het kost veel energie. Deze energie heeft ons lichaam o.a. juist nodig om eventuele virussen te elimineren.

4. Straling en electrostress
We kunnen er niet meer omheen. Bijna overal waar we komen is wifi. Voor ons werk, of om iets op te zoeken op internet, zitten veel mensen vaak achter een pc, tablet of smartphone. Helaas doet dit ons lichaam en immuunsysteem niet veel goeds. Het kan zelfs tumoren veroorzaken. Het is dus raadzaam om je tijd achter de pc te minimaliseren, zet de wifi thuis uit als je hem niet gebruikt en vraag dit ook aan de buren. Wil je meer weten over electrostress? Kijk dan dit korte filmpje. In de webshop vind je ook een antistraling product met korting. Kijk hier. Als je veel achter de pc zit, raad ik je  aan om regelmatig buiten te wandelen en liefst op blote voeten.

5. Negativiteit
Klagen, negatieve gedachtes en doemdenken creëren letterlijk een negatieve energie, ofwel een lage trilling energie. Wetenschappers weten dit al lang. Gedachten en woorden zijn energie die ons lichaam, al onze cellen en ons immuunsysteem beïnvloeden.

5 Do’s

1. Zonlicht en vitamine D3
De zon is een krachtige bron die ons zelfhelend vermogen en immuunsysteem zeer positief beïnvloedt. We gaan helaas een periode in waarbij we steeds minder zonlicht absorberen en dus ook minder vitamine D3 aan kunnen maken. Ga, als je kan, vooral naar gebieden waar ze wel schijnt of neem een vitamine D3 supplement. Mijn voorkeur gaat uit naar deze spray, geheel plantaardig en zonder synthetische toevoegingen.

2. Groentesappen
Drink elke dag een groentesapje, liefst vers gemaakt in een slowjuicer. Deze sappen zijn van onschatbare waarde voor onze gezondheid want ze bieden je directe energie, zuurstof, voedingsstoffen en phytonutriënten. Dit helpt letterlijk onze cellen om optimaal te functioneren en te beschermen voor schadelijke invloeden van buitenaf. Op zoek naar een goede betaalbare slowjuicer? We hebben nu een mooie Matstone slowjuicer actie, kijk hier. Je krijgt trouwens nu bij aanschaf van een slowjuicer een handige juicejar kado (actie geldt zolang de voorraad strekt).

3. Algen
Neem algen in zoals Chlorella. Dit bevat letterlijk zon-energie, zuurstof, het zit bomvol mineralen, vitamines en zijn een goede bron van eiwitten. Deze geweldige bron van moeder natuur geeft ons immuunsysteem een enorme boost, het voedt ons bloed, het heeft een positieve invloed op onze vertering en darmen. Het helpt o.a. ook straling en zware metalen af te voeren. Ik raad aan om elke dag wat Chlorella tabletten in te nemen of goede biologische Chlorella poeder door je sap of smoothie te doen. Kies altijd voor onbewerkte algen zonder glansmiddel.

4 Gedachtes
Wees bewust van je gedachtes en woorden. Blijde, “gezonde”, liefdevolle gedachtes en woorden creëren blijde gevoelens en een hoge trilling energie wat zeer krachtig werkt op je cellen en je hele immuunsysteem.

5. Slapen
Zorg dat je genoeg en ongestoord slaapt. Al je cellen resetten zich als je slaapt. Een goede nachtrust is van ongekende invloed op ons immuunsysteem en de aanmaak van bloedcellen.
Tip: kijk een uur voordat je wilt slapen geen tv, leg je laptop/smartphone aan de kant en drink 2 uur voor het slapengaan niets meer. Zo kan je lichaam zich klaarmaken voor de nachtrust. Door niets te drinken is de kans klein dan je er ‘s nachts uit hoeft om te plassen. Elke keer als je wakker wordt, onderbreek je namelijk het (cel)proces waarin het lichaam zit.

Je ziet: we hebben zelf veel invloed op ons immuunsysteem. Kies jij om je cellen en dit proces aan te vallen of juist te helpen?

Pin It on Pinterest